Καστοριά: Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στην κινητοποίηση στον ΕΟΠΠΥ Καστορι‏άς

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης, από το πρωί της Δευτέρας 17-02, στα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥΥ , ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος...
βρέθηκε στον ΕΟΠΥΥ Καστοριάς.

Έντονη διαγραφόταν η αγωνία γιατρών και πολιτών, καθώς παρά τα όσα καθησυχαστικά διαδίδει η κυβέρνηση, η διάλυση του ΕΟΠΥΥ και η συστηματική υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα παραδώσουν το θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό με ταχείς ρυθμούς στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και θα σημάνουν νέες επιβαρύνσεις στις άδειες τσέπες των πολιτών και ολέθριες συνέπειες για την υγεία τους.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη συνάντηση που κάλεσαν στη Βέροια οι αγρότες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα τους.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών και των μπλόκων Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι αγρότες αναφορικά με το ζήτημα της φορολόγησης τους.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στην τοποθέτηση του επισήμανε ότι τη βασική προσέγγισή του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο προσδιορισμός του αφορολόγητου καθαρού ατομικού εισοδήματος και για τους αγρότες, στα 12.000 Ευρώ, όπως και για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Ενώ τόνισε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ η εκτός σχεδίου καλλιεργούμενη γη και τα ακίνητα που στεγάζουν δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα αποτελούν εργαλεία για την άσκηση της αγροτικής παραγωγικής δραστηριότητας κι ως τέτοια δεν μπορούν να υπολογιστούν ως φορολογητέα ύλη στον υπό σύσταση Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλο το κύκλωμα της παραγωγικής δραστηριότητας.

neakastoria.gr