Καταρρέει το bitcoin μετά από χτύπημα χάκερ

Στο επίπεδο των 400 δολαρίων έπεσε σήμερα η αξία του bitcoin, το οποίο δέχεται έντονες πιέσεις μετά το χτύπημα χάκερ σε αρκετές συναλλαγές με το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα. Αν και η...

ισοτιμία παραμένει υψηλότερη σε σχέση με άλλα συναλλάγματα είναι 50% ή και παραπάνω πιο κάτω από το υψηλό της μέχρι τώρα πορείας του στο νομισματικό σύστημα.

Μια ευρείας κλίμακας κυβερνο-επίθεση από άγνωστες πηγές συνέβη πριν από ημέρες σκορπίζοντας το φόβο στους χρήστες. με αποτέλεσμα να πέσει η αξία του νομίσματος.

Η επίθεση, που τεχνικά είναι γνωστή ως άρνηση υπηρεσίας, επηρέασε χιλιάδες συναλλαγές-φαντάσματα, αναγκάζοντας τουλάχιστον τρεις διαδικτυακές πλατφόρμες που συναλλάσσονται με το bitcoin να σταματήσουν τις αναλήψεις στο εν λόγω νόμισμα μέχρι να προσδιορίσουν ποιες συναλλαγές ήταν πραγματικές.

Μεταξύ αυτών η Mt. Gox με έδρα την Ιαπωνία και το Bitstamp με έδρα τη Σλοβενία. Την ίδια ώρα το Coindesk.com το είχε σε περίπου 650 δολάρια την Τετάρτη, δηλαδή 300 δολάρια κάτω απ’ό,τι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Καναδάς, όπου λειτούργησε το πρώτο ATM με bitcoin, αλλά και η Ρωσία εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους χρήστες και προανήγγειλαν αυστηροποίηση του πλαισίου χρήσης.

Και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών εξέδωσε σχετική προειδοποίηση με τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος.


enet.gr