Τις πύλες της ανοίγει στις 2 Μαΐου η 39η Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Τις πύλες της ανοίγει την Παρασκευή 2 Μαΐου στο νέο εκθεσιακό χώρο 13.000 τμ η 39η Έκθεση Γούνας Καστοριάς. ...

Περισσότεροι από 1.200 εμπορικοί επισκέπτες κυρίως από την αγορά της Ρωσίας εκδήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν φέτος την Έκθεση, ενώ συνολικά αναμένονται να περάσουν τις πύλες της 5.500 επισκέπτες.

Η Καστοριά για μία ακόμα φορά θα γίνει το κέντρο της γούνας με σκοπό την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, των δεσμών αλλά και της σύγκλισης των αγορών. Στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο όλος ο ενδιαφερόμενος εμπορικός κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί γουναρικά από τις νέες κολεξιόν των εκθετών σε ανταγωνιστικές τιμές. Το ρούχο που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή, παρουσιάζοντας σε όλους το μύθο της.

Με τεράστια ποικιλία και σήμα κατατεθέν την εμπειρία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των γουνοποιών της Καστοριάς, το σημείο συνάντησης των εμπόρων γούνας παγκοσμίως είναι η πόλη μας.
Η αιχμή του δόρατος για την προώθηση πωλήσεων θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια το νέο εκθεσιακό κτίριο

Παρά την οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, οι διοργανωτές προσδοκούν κάτι καλύτερο για την αγορά γούνας καθώς αναμένονται μόνο από την Ρωσία να επισκεφτούν την Έκθεση περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες.

«Η ζήτηση για ενοικίαση περιπτέρου από τη μεριά των μελών μας και όχι μόνο, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και λίστα αναμονής με 15 επιχειρήσεις από Ελλάδα Ιταλία, Τουρκία και Φινλανδία. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε περισσότερες γουνοποιητικές επιχειρήσεις. Ο χώρος που ενοικιάζεται κάθε χρόνο είναι συγκεκριμένος και πεπερασμένος αλλά με την αυξομείωση των τετραγωνικών καταφέραμε και αξιοποιήσαμε και αυτήν τη ζήτηση», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο γραμματέας του συνδέσμου ο προφήτης Ηλίας, κ Φαίδων Γκιάτας.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων ανέρχεται στις 130 από τις οποίες οι 105 προέρχονται από το γουνοποιητικό χώρο και οι υπόλοιπες είναι όπως κάθε χρόνο εταιρίες που πουλούν πρώτες ύλες για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, τα γνωστά desks.

neakastoria.gr