Αποφυλακίζεται Ιάπωνας θανατοποινίτης μετά από 48 χρόνια

Αποφυλακίζεται μετά από 48 ολόκληρα χρόνια ένας άνδρας από την Ιαπωνία, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη θανατική ποινή για τη ληστεία...
μετά φόνου 4 ανθρώπων σε εργοστάσιο, το 1966.

Ο λόγος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι δικαστήριο της Σιζουόκα αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση του 78χρονου πρώην επαγγελματία πυγμάχου Ιγουάο Χακαμάντα, εξαιτίας σοβαρών αμφιβολιών για την ενοχή του.

Πριν από περίπου 5 δεκαετίες, ο Χακαμάντα είχε προσληφθεί σε εργοστάσιο παραγωγής μίζο, ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, καταδικάστηκε για τον φόνο του ιδιοκτήτη, της γυναίκας και των δύο παιδιών του.

Ο εργοστασιάρχης διέθετε μαύρη ζώνη στο τζούντο και είχε θεωρηθεί ότι μόνο ο Χακαμάντα είχε τη δύναμη να τον γρονθοκοπήσει ώστε να προβεί στην κλοπή και, στη συνέχεια, στη δολοφονία.

Παρά το γεγονός ότι, μετά από συνεχείς 12ωρες ανακρίσεις, κατά τις οποίες δεν του επιτρεπόταν να πιει ούτε νερό, ο Χακαμάντα είχε υπογράψει τότε την ομολογία του, πρόσφατη εξέταση DNA στα ματωμένα ρούχα που είχαν βρεθεί στο εργοστάσιο, έδειξε ότι δεν ανήκουν στον 78χρονο πλέον άνδρα, αυξάνοντας, έτσι, τις αμφιβολίες για την ενοχή του.

Σημειώνεται ότι ο Χακαμάντα θεωρείται ο γηραιότερος θανατοποινίτης του πλανήτη και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της πολύχρονης αναμονής της εκτέλεσής του.

directnews.gr