Συλλήψεις για την επεισοδιακή ληστεία στην Κατερίνη

Ποινές κάθειρξης 10,5 και 22,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αντιστοίχως σε βάρος δύο Αλβανών αδελφών, οι οποίοι 'πρωταγωνίστησαν' σε επεισοδιακή...
ληστεία κοσμηματοπωλείου, τον περυσινό Απρίλιο, στην Κατερίνη.

Η υπόθεση θύμιζε σενάριο αστυνομικής ταινίας, καθώς οι νεαροί δράστες (24 και 28 ετών), αφού λήστεψαν με την απειλή όπλων το κοσμηματοπωλείο, αρπάζοντας κοσμήματα αξίας 177.000 ευρώ, κατά τη διαφυγή τους, καταδιώχθηκαν από ιδιοκτήτη παρακείμενης επιχείρησης, που αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες, στον οποίο επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή, συνεπλάκη με τον διώκτη του, τον οποίο, αφού έριξε στο έδαφος, σημάδεψε από απόσταση δύο μέτρων με το όπλο του.


Την ώρα που ο ληστής τράβηξε τη σκανδάλη, ο επιχειρηματίας -καθότι γνώστης πολεμικών τεχνών- έσπρωξε με ενστικτώδη κίνηση τον δράστη, με αποτέλεσμα η σφαίρα να αλλάξει φορά και να τραυματίσει, ευτυχώς ελαφρά, μία εργαζόμενη σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ.Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος συνεργός τους -που καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και οκτώ μηνών, αλλά σε αντίθεση με τους δύο συγκατηγορουμένους του που οδηγήθηκαν στη φυλακή έμεινε ελεύθερους με όρους μέχρι το εφετείο- και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, έπειτα από κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., κοντά στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

«Ήμουν αποφασισμένος να κάνω τη ληστεία γιατί χρειαζόμουν τα χρήματα για να βγάλω την αδελφή μου από την φυλακή που κατηγορείται για φόνο» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε σε 10,5 χρόνια κάθειρξη.

e-saloniki.gr