Προφυλακίστηκε ο 31χρονος για απόπειρες βιασμών στη Θεσσαλονίκη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε τελικά ο 31χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να βιάσει νεαρές γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε υπέρ της προφυλάκισης, θέση που είχε εκφράσει νωρίτερα και η ανακρίτρια, έχοντας αντίθετη άποψη από τον εισαγγελέα που είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής του.


Στην απολογία του ο 31χρονος φέρεται να ομολόγησε τρεις από τις εννέα επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να βιάσει τις γυναίκες αλλά να τις θωπεύσει.

Βάσει της δικογραφίας οι πράξεις που του καταλογίζονται ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κατηγορείται ότι επέλεγε τα νεαρά του θύματα, ηλικίας 19 έως 23 ετών, την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Όμως, οι άμεσες αντιδράσεις των γυναικών, που φώναζαν καλώντας βοήθεια, τον έτρεπαν σε φυγή.

e-saloniki.gr