«Συναγερμός» στην Αντιτρομοκρατική για την προκήρυξη - Ερευνες στα γραφεία της Mercedes για τον εντοπισμό ρουκέτας

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) στα κεντρικά γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, μετά τις απειλές της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ότι θα «χτυπήσει» τη συγκεκριμένη εταιρεία.  ...

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο βλήμα ρουκέτας εντός του κτιρίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συντάκτες της προκήρυξης, η οποία στάλθηκε στην εφημερίδα «το Ποντίκι» και με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι στο παρελθόν έχουν «χτυπήσει» τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της προκήρυξης που αναφέρεται στο θέμα

«Επίσης, στο πλαίσιο εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής, επιλέξαμε να βάλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτηριακών εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz που βρίσκονται στη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ' τα γραφεία της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή. Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει – με οποιονδήποτε τρόπο – γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz.».
iefimerida.gr