Τίτλοι τέλους για το Flappy Bird

Μια απόφαση που σίγουρα προκάλεσε εντυπώσεις πήρε ο προγραμματιστής και δημιουργός του Flappy Bird, Dong Nguyen. Ο κάπως μοναχικός και ...
"παράξενος" Nguyen αποφάσισε να αποσύρει το παιχνίδι, που πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο λάτρεψαν, από τα app καταστήματα της Apple και Android Store.

Όπως εξήγησε και στον λογαριασμό του στο Twitter, το takedown δεν οφείλεται σε νομικούς λόγους, ενώ αν κάποιος αναλογιστεί τα έσοδα που είχε από αυτό το παιχνίδι, θα καταλάβει γιατί επρόκειτο για μια παράξενη απόφαση. Συγκεκριμένα το Flappy Bird είχε $50k την ημέρα διαφημιστικά έσοδα γεγονός που σίγουρα προκαλεί μεγάλη αίσθηση.

"Λυπάμαι 'Flappy Bird' χρήστες. 22 ώρες από τώρα. Θα κατεβάσω το Flappy Birds, δεν πάει άλλο"

"Δεν έχει να κάνει με νομικά ζητήματα. Απλά δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο"

Ο Dong Nguyen λοιπόν ποτέ δεν αναζήτησε τα φώτα της δημοσιότητας, αν και αρκετές φορές είχε απασχολήσει τους φίλους της τεχνολογίας με τα "κατορθώματα" του. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει καταστρέψει την απλή ζωή του, με αποτέλεσμα να το μισήσει. Τέλος τόνισε πως, θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό που αγαπάει, δηλαδή στην δημιουργία παιχνιδιών και ελπίζει πως με λίγη τύχη, θα εμφανίσουν (και άλλα παιχνίδια του) ένα μικρό κομμάτι της επιτυχίας του Flappy Bird.

"Επίσης δεν πουλάω το 'Flappy Birds'. Παρακαλώ μην με ρωτάτε"

"Και συνεχίζω τα φτιάχνω παιχνίδια"

Αξίζει πάντως να σας επισημάνω, πως ήδη έχουν εμφανιστεί διάφορες απομιμήσεις και "remake" του Flappy Bird.

olafree.net