Champions League: 4άρα η Παρί μέσα στο Λεβερκούζεν Με 2-0

Με «καθαρά» σκορ πέρασαν από τις έδρες των αντιπάλων τους Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα, μετατρέποντας τις ρεβάνς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League σε τυπική διαδικασία. Με πρωταγωνιστή τον...
Ματουιντί και ηγέτη τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς οι Παριζιάνοι πέρασαν σαν σίφουνας από το Λεβερκούζεν πετυχαίνοντας 4 γκολ, τα 3 στο πρώτο ημίχρονο. Νίκη-πρόκριση και για την Μπαρτσελόνα που πέρασε με σχετική άνεση από την έδρα της Μάντστεστερ Σίτι με σκόρερ τους Μέσι και Αλβες.


Στο Λεβερκούζεν η Παρί έδειξε από το νωρίς τις διαθέσεις καθώς μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον εκπληκτικό σε όλο το ματς, Ματουιντί. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ιμπραΐμοβιτς με δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά (το ένα με πέναλτι στο 39' και το άλλο με σουτ κεραυνό στο 42') για να κλείσει το σκορ στο 89' ο Γιόχαν Καμπαγιέ.

Στο Ετιχάντ η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε κλειστά προς απογοήτευση των οπαδών της και τελικά το πλήρωσε αφού στο 54' ο διαιτητής υπέδειξε τη βούλα του πέναλτι σε ανατροπή του Μέσι από τον Ντεμικέλις, η οποία ίσως και να ήταν εκτός περιοχής. Ο Ντάνι Άλβες στο 90' «τέλειωσε» το ματς και την υπόθεση προκριση με το δεύτερο γκολ των Καταλανών  .



Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι υπόλοιπες  αναμετρήσεις :

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-4

Μίλαν (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 19/2

Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 19/2

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 25/2

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 25/2

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Τσέλσι (Αγγλία) 26/2

Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 26/2

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 11, 12, 18 και 19 Μαρτίου

iefimerida.gr