Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στα διόδια Μαλακάσας

Eννέα άτομα συνελήφθησαν μετά την άσκηση αυταπάγγελτης δίωξης από τον εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και δύο...
πρόεδροι συλλόγων της περιοχής.

Οι εννέα συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας θα οδηγηθούν στις 5 το απόγευμα στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του Αυτόφωρου.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής της Μαλακάσας σχεδιάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σημειώνεται  ότι ο εισαγγελέας άσκησε σήμερα αυτεπάγγελτη δίωξη για τον χθεσινό εμπρησμό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο από τα διόδια, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μαλακάσας περίπου 500 κάτοικοι, έπειτα από κάλεσμα του δήμου Ωρωπού, αλλά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και προκλήθηκαν φθορές, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα από τα κουβούκλια των διοδίων.

iefimerida.gr