Σαν τα … ποντίκια στη φάκα πιάστηκαν πέντε τσιγγάνοι ληστές

Μέσα στο αυτοκίνητο της φωτογραφίας τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Πέντε τσιγγάνοι διέπραξαν ληστεία, σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών, μέσα στο σπίτι τους, στην...
Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, το βράδυ της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, αλλά πριν προλάβουν να διαφύγουν πιάστηκαν σαν τα …
ποντίκια στη φάκα.

Οι πέντε τσιγγάνοι, δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 26 ετών και τρεις γυναίκες, ηλικίας, 33, 24 και 19 ετών, άρπαξαν από τις δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 84 ετών, χρηματικό ποσό 3000 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.



Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών εντοπίστηκε στην περιοχή της Θήβας και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Οι πέντε δράστες συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 27χρονος διένυε εξαήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας, στο οποίο είναι έγκλειστος για διάπραξη ληστείας και κλοπών.

Επιπλέον ο 26χρονος είχε αποφυλακισθεί τον Απρίλιο του 2013 από τις Φυλακές Τίρυνθας με αναστολή της ποινής, που του είχε επιβληθεί για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ οδηγήθηκαν όλοι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

egnomi.gr