«Λουκέτα ο Αδωνις, μπλόκα εμείς» -Φουντώνει ο πόλεμος γιατρών του ΕΟΠΥΥ και υπουργείου Υγείας

Με μπλόκα και κινητοποιήσεις θα κλείσουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι σκληραίνουν την απεργιακή στάση τους και επιχειρούν να αποτρέψουν τα λουκέτα στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.  ...

Την κινητικότητα για γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, με διαδικασίες εξπρές, καθώς κλείνουν τα πολυϊατρεία του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.Τα πολυιατρεία, θα παραµείνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα» ανέφερε στον «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς -μαζί με τους ασφαλισμένους- να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι όσοι εργαζόμενοι προκαλέσουν φθορές στα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ, θα αναγκαστούν να τις πληρώσουν από τον μισθό τους.

iefimerida.gr