Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 (Τ.)

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, νίκησε πιο άνετα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 τον κάκιστο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, στέλνοντας...
μήνυμα ανταγωνιστικότητας εν όψει των πλέι οφ της Superleague.

«Καταιγιστικός», αλλά «άσφαιρος»

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το πρόσωπο που παρουσιάζει συνήθως στα εντός έδρας παιχνίδια του. Πολύ καλή απόδοση, πίεση ψηλά και αρκετές ευκαιρίες. Ουδεμία κατάφερε να αξιοποιήσει. Επιτέθηκε κυρίως από δεξιά (σ.σ. αξιοποιώντας την παρουσία του Νίνη στο αριστερό μεσοεπιθετικό άκρο), με τους μεσοεπιθετικούς του να αλλάζουν συχνά θέσεις και τον Καρέλη να «τραβιέται» δεξιά.



Οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «πράσινοι» ήταν πολλές. Δύο τετ-α-τετ του Μπεργκ (3', 38', με τους Γλύκο και Κατσουράνη να «λένε όχι»), μια κεφαλιά του Σουηδού στο 13' (σπουδαία επέμβαση του Γλύκου) και ένα ωραίο σουτ του Αμπέιντ (9') ήταν οι μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων, που σωστά ζήτησαν πέναλτι στο 29' (τράβηγμα του Κατσουράνη στον Σίλντενφελντ) αλλά ο Στυλιαράς δεν το καταλόγισε.

Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα. Αν και μπήκε δυνατά στο πρώτο 5λεπτο, έχοντας την ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 3' (δεν βρήκε την μπάλα στη μικρή περιοχή), στη συνέχεια υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, με τον Στέφενς να έχει πολλά παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του.

«Καθάρισε» σε 11 λεπτά

Ο Στέφενς έβαλε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τον Λάζαρ αντί του Κάτσε, ωστόσο δεν πρόλαβε να δει αν θα μπορούσε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του. Μόλις στο 47' ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 και ο Παναθηναϊκός είχε την εκκίνηση που ήθελε.

Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο πιεστικό ρυθμό, ενώ ο «δικέφαλος» ήταν σαφώς επηρεασμένος. Στο 55' ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Κατσουράνης, ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Μπεργκ έξω από την περιοχή (έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ). Στην εκτέλεση του φάουλ, ο Νάνο πέτυχε το 2-0 στο 57' και ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει.

Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε σταμάτησε να επιτίθεται και να πιέζει, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται σε κακή μέρα και είχαν και το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Στέφενς έβαλε και τους Λούκας και Χούσεν αντί των Νίνη και Σαλπιγγίδη, αντίστοιχα, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν ούτε τελική προσπάθεια να κάνουν.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να «ψάχνουν» το γκολ, είχαν δύο ευκαιρίες με τους Τριανταφυλλόπουλο (64') και Καρέλη (70') και άλλες δύο στο τέλος με Κλωναρίδη (89') και Ντίνα (90').

Τελικά, το γκολ ήρθε από τον ΠΑΟΚ στο 90'+2' με το πλασέ του Αθανασιάδη, στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν απείλησαν.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 47' Τριανταφυλλόπουλος, 57' Νάνο - 90'+2' Αθανασιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 55' Κατσουράνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69' Τριανταφυλλόπουλος, 75' Κουτρουμπής - 26' Κάτσε, 31' Κατσουράνης, 56' Αθανασιάδης, 62' Τζαβέλλας, 90'+3' Σκόνδρας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ (65' Πράνιτς), Ατζαγκούν (84' Ντίνας), Καρέλης (74' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Κάτσε (46' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης (62' Χούσεν), Νίνης (54' Λούκας), Νάτχο, Αθανασιάδης.

sentragoal.gr