Καστοριά: 11 μήνες απλήρωτοι από την Ιόνια Α.Ε. οι εργαζόμενοι στο έργο του Φράγματος Νεστορίου

Κοινή Ανακοίνωση ΣΤΥΕ- Ε.Κ. Καστοριάς

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των 60 απλήρωτων εργαζομένων από την εργοδοσία της Ιόνια Α.Ε. στο έργο της κατασκευής του Φράγματος Ιονίου. ...

Οι οφειλές της εργοδοσίας φθάνουν τους 11(!) μήνες παρά τη συμφωνία που υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 13 με την εργατική πλευρά, σύμφωνα με την οποία, με την μισθοδοσία κάθε μηνός θα καταβάλλονταν και ένας οφειλόμενος από παλιά μισθός.

Η οφειλόμενη υπογεγραμμένη συμφωνία όχι μόνο δεν τηρείται αλλά δημιουργούνται νέες καθυστερήσεις και σωρεύονται νέες οφειλές στους εργαζόμενους. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να παρέχουν στις οικογένειες τους τα πολύ βασικά αγαθά και οι ζωές τους να κινούνται στο όριο της αξιοπρέπειας.

Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συμπαρίστανται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα συνεχίζουν να αναλαμβάνουν από κοινού πρωτοβουλίες για την στήριξή τους. Καλούμε την Διοίκηση της Ιόνια Α.Ε. να τηρήσει τα υπογραφέντα και να πληρώσει άμεσα τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους για την άρτια ολοκλήρωση του έργου. Σε κάθε άλλη περίπτωση η εργοδοτική προκλητική αδιαφορία δεν θα μείνει αναπάντητη.

www.stye.gr