Πάτρα: Στη φυλακή ο 31χρονος που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος που συνελήφθη στην Καλογριά της Κάτω Αχαΐας, την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος για...
διακίνηση μεταναστών, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει ως εξής:

"Συνελήφθη πριν έξι μέρες, σε βραχώδη ακτή της παραλίας Καλόγριας, στη Δυτική Αχαΐα, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου παράνομων αλλοδαπών από τη Χώρα και κλοπή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ακόμα ημεδαποί, συνεργοί του συλληφθέντα, τα στοιχεία ταυτότητας των όποιων έχουν ταυτοποιηθει.

Ειδικότερα την 4-1-2014 το πρωί, στη παραλία Καλόγρια, της Δυτικής Αχαΐας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας εντόπισαν 23 λαθρομετανάστες (δώδεκα υπηκόους Αφγανιστάν και έντεκα υπηκόους Πακιστάν) οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα στην περιοχή, με φορτηγό αυτοκίνητο, προκειμένου επιβιβαστούν σε σκάφος και μεταβούν στην Ιταλία.

Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι διακινητές των 23 μεταναστών ήταν τρεις ημεδαποί οι οποίοι την 2-1-2014 μετέβησαν στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και εντόπισαν σκάφος 32χρονης, μήκους εννέα μέτρων, το όποιο θα χρησιμοποιούσαν κατά την μεταφορά.

Για το σκοπό αυτό, την 4-1-2014 τα ξημερώματα, ο 31χρονος αφαίρεσαι το σκάφος το οποίο κατά τη μετάβαση του στη παραλία της Καλογριάς ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και ο δράστης το εγκατέλειψε με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και τον Ανακριτή Πατρών όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο συνεργών του 32χρονου συνεχίζονται."
tro-ma-ktiko.blogspot.gr