Αυτός είναι ο αστυνομικός που αυτοκτόνησε επειδή παρέσυρε τη γυναίκα στο Χαλάνδρι (Φώτο)

Στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα έριξε ο ειδικός φρουρός, Θοδωρής Πρεβεζάνος, όταν την περασμένη Κυριακή παρέσυρε με τη μηχανή του και σκότωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε σημείο...

που δεν υπήρχε διάβαση, όμως εκείνη περνούσε κανονικά τον δρόμο. Μόλις ο νεαρός οδηγός κατάλαβε πως η γυναίκα είναι νεκρή και συνειδητοποίησε τι είχε κάνει έβγαλε το περίστροφό του δίνοντας τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντέξει το βάρος.

Ένας σωστός και έντιμος αστυνομικός, φανατικός δύτης, άνθρωπος «της παρέας», πράγματα που πλέον δεν έχουν καμία σημασία αφού φεύγοντας άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Συνάδελφοι, φίλοι και συνεργάτες του 28χρονου Θοδωρή Πρεβεζάνου δεν μπορούν μέρες μετά την τραγική νύχτα να αναλογιστούν όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ στο Χαλάνδρι.

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Θοδωρής έφυγε με τόσο τραγικό τρόπο», λέει στο Εθνος της Κυριακής ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο εκπαιδευτής δύτης Βασίλης Τράκος. «Ο Θοδωρής είχε πάθος με την κατάδυση. Σε βάθος αρκετών μέτρων έβρισκε γαλήνη και γινόταν παιδί. Του άρεσε να παίζει με τα μεγάλα ψάρια», θυμάται ο φίλος του. Οπως αναφέρει, ο Θοδωρής ήταν γενικός «έξω καρδιά. Παθιασμένος με τη θάλασσα, όπως και με τη μηχανή του, γυμναζόταν συστηματικά. Στον στρατό ήταν αλεξιπτωτιστής. Σκληραγωγημένος και πειθαρχημένος. Το ίδιο και στις καταδύσεις, ήταν πολύ προσεκτικός και σχολαστικός. Ο Θοδωρής ήταν φτιαγμένος για να σώζει ζωές και δεν άντεξε, βλέποντας έντρομος, πως άθελά του στέρησε μια ζωή. Κανένας δε συμφωνεί με το τέλος που έδωσε. Ηταν μέγα λάθος», λέει ο Βασίλης Τράκος.

Τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό τους έχουν να πουν και οι αστυνομικοί που πρόλαβαν να τον γνωρίσουν, είτε στην ομάδα ΔΙΑΣ που υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα είτε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου ως ειδικός φρουρός υπηρετούσε πρόσφατα. Το γεγονός ότι ο αδελφός του υπηρετεί ως υψηλόβαθμος αξιωματικός σε Α.Τ. Της βόρειας Αττικής, έκανε τους επικεφαλής του Σώματος να χειριστούν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και λεπτότητα. Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες του Εθνους αναφέρουν ότι η «ανάμειξη» της αστυνομίας ήταν απαραίτητη προκειμένου να ταφεί με θρησκευτική τελετή ο άτυχος 28χρονος

koolnews.gr